Referenser

”Vi har under våren 2023 startat upp våra utbildningar av 40 instruktörer ute på våra skolor. Varje skola skickar 1-2 utsedda nyckelpersoner som har stort driv och engagemang att jobba främjande och förebyggande i dessa frågor tillsammans med sin skolas elevhälsoteam och rektor.
Varje instruktör fick två fullmatade dagar med både faktaspäckad teori varvat med enkla pedagogiska och konkreta tips och dessutom lite pulshöjande avbrott med hjärngympa och lek.
Riktigt givande utbildningsdagar! Det känns som att detta kommer göra skillnad på riktigt. Hoppas verkligen fler huvudmän i Sverige väljer att gå samma väg som vi gör. Tillsammans blir vi starkare!"

Mi Åberg Anell, verksamhetsutvecklare Innovitaskolan/Pops Academy


"Mycket lärorik dag tillsammans med Safe Selfie Academy och några av våra fantastiska elever. Vi har lärt oss om utsatthet på nätet samt hur vi tillsammans kan motverka och stötta utsatta ungdomar. Nu ska vi tillsammans utbilda resten av våra kollegor och elever på skolan!"

Katti Chivi, lärare på Jensen grundskola i Västerås


”Det var ett så genomtänkt upplägg för att eleverna skulle orka hålla fokus. Så härligt och roligt med de små rörelse-kluringarna som gjorde att eleverna orkade hålla fokus hela tiden. Det var så mycket vi lärde oss och ni var så bra på att om och om igen befästa hur man ska gå tillväga om man skulle drabbas av något på nätet. Det är aldrig ditt fel - berätta får någon vuxen eller någon du har förtroende för! Efter att vi avslutade kunde även vi lärare ännu en gång få berätta för eleverna att vi finns för dem om de har råkat ut för något eller skulle råkat ut för något. Ni hade en så bra mix av: vad kan man utsättas för på nätet, vad ska man göra om man blir utsatt, det är inte ditt fel, prata med någon du litar på. Det är ju så viktigt att även våga lyfta de tunga bitarna vilket jag tror gjorde intryck på eleverna. Vågar vi så får vi nog dem att våga med. Nu startar vårt stora uppdrag - att följa upp och bygga vidare på den fantastiska grundplåten ni gav oss idag. Tack för att ni även har gett oss vuxna verktyg för att både öppna upp för samtal med eleverna och rusta oss för att samtala vidare om sexualbrott på nätet.”

Josefin Gunnarsmo, lärare på Blåsut skola i Vänersborg


”Region Västmanland och Länsstyrelsen Västmanland samarbetade med Safe selfie academy läsåret 2021/2022 och anordnade flera utbildningsdagar länet. Jag fick själv förmånen att delta på en av utbildningsdagarna och såg då hur utbildningen hjälpte eleverna att sätta ord på sina tankar om säkerhet och sexualbrott på nätet. Kunskapen som ungdomarna får om utsatthet och brott på nätet är ovärderlig och något som alla barn och unga behöver i dagens samhälle.”

Jeanette Källstad, utvecklingsstrateg Region Västmanland

"Att få skolbesök och utbildning på plats av Safe selfie academy betydde mycket för våra elever. Det är väldigt stor och stark genomslagskraft att få engagerade personer utifrån till skolan. Eleverna blir på något sätt extra uppmärksamma och visar respekt.
Ämnet i sig är deras vardag och vi har ett flertal tillfällen fått möjlighet att ta upp ämnet om igen.
Safe selfie academys har ett bra och kraftfullt budskap, och så som de behandlar varandra på vardagsbasis är ämnet ständigt en beröringspunkt. Tack för att ni delat med er."

Carina Ekström, lärare på Tingvallaskolan